Transmitere index Electrica

Metode de transmitere index Electrica Furnizare. Care sunt cele mai rapide si eficiente metode prin care poti transmite indexul autocitit la Electrica Furnizare.

Transmitere index  Electrica Furnizare

Alege ce metodă de transmitere index autocitit Electrica, ți se potrivește mai bine astfel:

  • Alege sectiunea de transmitere index electrica din contul de client myElectrica – aplicatia destinata clientilor Electrica Furnizare;
  • Poti trimite sau transmite indexul Electrica Furnizare prin apel la linia telefonică dedicată transmiterii indexului autocitit 0800.800.048 (apel gratuit, disponibil non-stop).
  • Tot la sectiunea transmitere index Electrica Furnizare pune la dispozitia clientilor si o sesiune de chat prin care poti trimite indexul lunar.

În cazul în care ai omis să transmiți indexul autocitit Electrica, se va emite o factură cu consum estimat în baza istoricului de consum sau în baza indexului citit de către operatorul zonal de distribuție. În luna următoare, ai posibilitatea de a transmite indexul autocitit în perioada afișată pe factură.

Daca ai semnat un contract recent unde ai si conventia de consum stabilita cu Electrica Furnizare, se va aplica indexul din conventie ulterior vei putea transmite indexul corect la Electrica Furnizare.

Cel mai simplu mod de transmitere index Electrica Furnizare o reprezinta aplicatia myElectrica dar poti suna si la tel: 0800.800.048 pentru transmitere index Electrica.

Transmiterea indexului Electrica prin Tel Verde

Pentru a transmite indexul autocitit, e nevoie, mai întâi, de o autentificare. În urma implementării noilor sisteme informatice, modalitatea de autentificare s-a modificat, dar vei folosi tot date de pe factura ta.

  1. Daca ai la îndemână o factură mai veche, caută codul ATM pe prima pagină și introdu-l, apoi apasă tasta #.
  2. Dacă ai la îndemână o factură recentă, introdu codul locului de consum (NLC), alături de ultimele patru cifre ale codului de client.

După introducerea acestor date, vei fi rugat, printr-un mesaj vocal, să confirmi corectitudinea lor. Asculă cu atenție mesajul și, dacă datele sunt corecte, apasă 1. În cazul în care codurile redate sunt diferite de cele de pe factură, apasă 2 și, conform instrucțiunilor, reintrodu-le apoi pe cele corecte.

Transmitere index autocitit Electrica Furnizare

După mesajul vocal prin care se solicită introducerea indexului autocitit, introdu indexul înregistrat de contorul tău. Dacă la locul de consum este montat contor cu dublu cadran (zi/noapte), cele două indexuri se vor introduce pe rând. Indexul contorului se introduce fără zecimale.

Zecimalele se comunică doar în situația în care, prin instrucțiunea din mesajul vocal, se solicită introducerea tuturor cifrele afișate de contor, fără semne de punctuație între unități și zecimale. În cazul în care ai mai multe locuri de consum, ascultă mesajul vocal în care se redă numărul locului de consum și introdu indexul pentru acel loc de consum. Apoi, vei face același lucru pentru următorul loc de consum.

Validare index autocitit Electrica

După introducerea indexului, ți se va solicita, printr-un mesaj vocal, să confirmi corectitudinea acestuia. Ascultă cu atenție mesajul și, dacă indexul redat este corect, apasă 1. În cazul în care descoperi că indexul a fost a introdus greșit, apasă 2 și reintrodu indexul corect prin sectiunea transmitere index Electrica.

Procesul de transmitere index Electrica Furnizare, reprezinta accesul clientilor la facturi care reflecta consumul real afisat de contuarul locului de consum pentru care se alege transmiterea unui index autocitit.

Transmitere index prin myElectrica

my electrica

Pentru a transmite indexul autocitit la Electrica Furnizare prin aplicația MyElectrica, urmează acești pași:

Descarcă aplicația MyElectrica daca inca nu o ai instalata. – Asigură-te că ai descărcat aplicația MyElectrica din Google Play Store (pentru dispozitive Android) sau App Store (pentru dispozitive iOS).

Autentifică-te sau creează un cont: – Dacă ai deja un cont, autentifică-te folosind adresa de email și parola. Dacă nu ai un cont, creează unul urmând instrucțiunile de pe ecran.

Accesează secțiunea de transmitere index: – După autentificare, accesează meniul principal al aplicației. Caută opțiunea „Transmitere index Electrica” sau o secțiune similară care îți permite să trimiți indexul contorului.

Selectează contul și locul de consum:- Selectează contul și locul de consum pentru care dorești să transmiți indexul. Dacă ai mai multe locuri de consum, asigură-te că îl selectezi pe cel corect.

Introducerea indexului – Introdu indexul contorului în câmpul specificat. Verifică dacă este necesar să introduci doar cifrele negre sau toate cifrele afișate de contor. Asigură-te că indexul introdus este corect, fără erori de transcriere.

Trimite indexul – După ce ai introdus indexul, apasă butonul de trimitere sau confirmare. Ar trebui să primești o confirmare că indexul a fost transmis cu succes prin aplicatia myElectrica.

Confirmare și notificări –  Verifică notificările sau mesajele din aplicație pentru a te asigura că indexul a fost înregistrat și transmis corect. Poți salva o captură de ecran sau nota numărul de confirmare, dacă este disponibil, pentru referințe viitoare.

Dacă întâmpini dificultăți sau ai nevoie de asistență suplimentară, poți contacta serviciul de relații cu clienții Electrica Furnizare pentru a te indruma cu privire la metodele mai simple prin care poti transmite indexul la Electrica Furnizare.

Iti recomandam sa urmaresti modul de transmitere index autocitit la E.ON Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *